Truth or Dance – Chinouk Thijssen

‘Fataal Spel’ van Chinouk Thijssen vond ik al een fantastisch boek om te lezen. Er was voor mij dan ook geen twijfel over mogelijk dat ik ‘Truth or Dance’ niet zou gaan halen.

Dit is het eerste deel in een trilogie, waarin je een groepje van vier meiden volgt op de middelbare school in hun opleiding als ballerina. De vraag : ‘Hoe ver ga jij voor je  danscarrière? is er eentje die je je zeker afvraagt na het lezen van dit boek. Zelfs als je niet van dansen houdt!

20181006_151926


‘Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?’

Chinouk Thijssen, bekend als boektuber en schrijfster van YA thrillers heeft onlangs het eerste deel in een trilogie geschreven: Truth or Dance! Na het lezen van een eerder boek van Chinouk wist ik onmiddelijk dat ik dit boek ook wilde hebben. Wederom leest dit boek weer ontzettend lekker weg, met de nodige kriebels en toch ook bijna wel wat ‘hartkloppingen’.

In Truth or Dance volg je een groepje van 4 meiden op de middelbare school. Niet zomaar een middelbare school, maar een school waar ballet centraal staat. India, Nikki, Lisa en Zoë willen namelijk ballerina worden en hier hebben ze best veel voor over. Tijdens hun laatste jaar gebeurd er echter wat vreemds. Ze worden toegevoegd aan een groepschat, waarin ze griezelige vragen en opdrachten voor hun kiezen krijgen. Volgen ze deze vragen en opdrachten niet, dan zijn hier grote gevolgen aan verbonden. Stuk voor stuk vragen ze zich af wat ze over hebben voor hun danscarrière.

In eerste instantie denken ze namelijk dat de opdrachten horen bij een speurtocht, waarbij ze kans maken op een hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium, tot de opdrachten wel heel griezelig worden.


Ballet staat central in dit verhaal. Nu is ballet voor mij vrij onbekend. Gelukkig wordt hier in het boek goed rekening mee gehouden. Voorin het boek staat een lijst met veel voorkomende begrippen en een uitleg hiervan. Echter worden tijdens het verhaal de begrippen ook uitgelegd, op zo’n manier dat het gelijk goed met het verhaal verweven is. Er is dus op verschillende manieren gedacht aan de mensen die niet of nauwelijks bekend zijn met de wereld van ballet, wat zeker een pluspunt is!

Chinouk zorgt er in dit boek ook voor dat je je goed in kan leven in de elk unieke personages die voorkomen. Elk personage levert ook zijn eigen bijdrage aan het verhaal waardoor je een goede balans krijgt in het verhaal.

Wat ik het meest ‘enge’, maar ook wel ‘mysterieuze’ vond waren de groepsapp met de chats die erin gezet worden. Je vraagt je constant als lezer af wie het zou kunnen zijn, maar dankzij Chinouk die het zo schrijft dat het geheim blijft, kom je daar voorlopig nog niet achter. Het einde, samen met de introductie zorgen ervoor dat ik snak naar het vervolg op dit boek! Ik wil weten hoe het verder loopt met India en alle anderen!

Dus Chinouk…….wanneer kunnen we deel twee verwachten?


Titel: Truth or Dance
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgever: Clavis Young Adult
Pagina’s: 285
Uitgegeven: oktober 2018
ISBN: 9789044834116

Advertenties

Een gedachte over “Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s